Klaar voor JET! - Reisverslag uit Pondicherry, India van Rik en Claudia VW - WaarBenJij.nu Klaar voor JET! - Reisverslag uit Pondicherry, India van Rik en Claudia VW - WaarBenJij.nu

Klaar voor JET!

Door: Claudia (Rik)

Blijf op de hoogte en volg Rik en Claudia

08 Augustus 2009 | India, Pondicherry

Wanakam!

Laatste berichtje vanuit Pondi, morgen vertrekken we door richting Nainar Palayam. We hebben hier echt heel veel zin in, helaas moeten we wel dit super project achterlaten.
Maar eerst maar eens over Rik's verjaardag! Wauw, wat was dat het een leuke dag. (Wat zou ik graag mijn verjaardag ook hier willen vieren) We begonnen al 2 dagen voor zijn verjaardag met het aansnijden van de cake, dit moetst Rik doen. Hij moest iedereen een hap geven, dit is schijnbaar een ritueel dat ze hier hebben. In de nacht dat het zijn verjaardag zou worden, hebben ze Rik om 12 uur wakker gemaakt om hem te feliciteren. En ik werd helaas ook vrolijk wakker gemaakt, want ik slaap op dezelfde kamer. Hier had hij zijn eerste cadeautjes gehad van ons en hij had het cadeautje van zijn ouders en zus geopend. Na de verdere nachtrust ging de wekker om 6.00 in de ochtend! We moesten namelijk de Holy Mass volgen, deze stond vandaag speciaal in het teken van de verjaardag van Rik. Echt super hoe de jongens met zijn allen prachtige liedjes zingen. Ook moest Rik uit een boekje een gebed oplezen. Die dag heeft hij ook twee keer een speach moeten houden. In de avond kregen we optredens van de jongens op Boys Home. Echt super grappig en mooi om te zien. Ook werden we bedankt met een poster, omdat wij die avond het eten hadden betaald. Een echt feestmaal voor alle jongens (op Boy's Home en Transit School)

Bijna vergeten, in de middag zijn we uit eten gegaan in de stad. Helaas had ik een beetje een verkeerde keus gemaakt, ik wou een salade maar alle salades die op de kaart stonden hadden ze niet. Alleen eentje dat hete Green Salad. Had ik die dus maar besteld, was het een paar worteltjes, komkommers, paprika's en uien! Heerlijke lunch dus. Daarna hebben we in de stad voor Rik een Indiaas 'gewaad' gekocht voor zijn verjaardag. Vond hij helemaal geweldig. Ook ik heb Indiase kleding gekocht, het maakt je alleen wel een stuk dikker (heb het ook nog niet gedragen). :P

Afgelopen Maandag zijn we naar Aeroville geweest, dit is een stad waar mensen leven in rust en in vrede. We hadden er in ieder geval meer van verwacht. Er was ook een medidatie centre waar we heen wouden gaan, helaas konden we die alleen van ver zien, om er in te mogen moest je een afspraak hebben. Toen we door onze Riksja Driver weer 'thuis' waren afgezet, kwam Rik erachter dat hij zjin tel. kwijt was. We waren nog terug gereden, maar helaas geen telefoon gevonden. Dus Rik in zijn telefoon kwijt, geen nut dus om te smsen of iets dergelijks.

Omdat de kinderen afgelopen maandag, dinsdag en woensdag examens hadden. Konden we weinig met de kinderen doen. Father Majella had ons gevraagd of we woensdag mee wouden naar Chennai, hij moest hier wat zaken doen. In eerste instantie wouden we het niet doen, maar na een paar keer vragen hebben we toch maar ingestemd. Vroeg in de ochtend, 5.00 uur, zijn we met de taxi vertrokken richting Chennai. Ondertussen zijn we nog gestopt bij een gezin waarvan de man/vader was overleden. Dit was een vriend van Father. Wij voelde ons natuurlijk niet erg op ons gemak, maar gelukkig was het bezoekje niet te lang.
In Chennai hebben we echt heel veel gezien, verschillende Don Bosco huizen. Niet alleen voor jongens, maar ook voor meisjes en bejaarden. Ook zijn we naar een zeer grote school geweest, tevens van Don Bosco, hier zaten in totaal 2400 jongens op. Ook veel goed engels pratende mensen, Englo Indiers. Op deze school gingen we ook lunchen, er zaten best wel hoge pietjes bij ons aan de tafel. Een man daarvan was ooit in Nederland geweest, die was echt niet meer te houden met zijn Maastricht, Alkmaar en Amsterdam. ;) Ook hebben we nog de tombe van Saint Thomas gezien, en de kerk die erbij hoort. We hadden echt een leuke dag, ook erg lang, we waren 22.00 uur terug.
Wel waren een paar dingen heel erg opgevallen, vooral het verschil tussen een hogere en een lagere rang. Zo mocht de taxi chaffeur niet met ons mee aan tafel mee eten. En bij de hoge pieten, werd de kok echt als slaaf gebruikt. Er was zelfs een belletje om de kok uit zijn keuken te roepen, om iemands glas met water te vullen. Terwijl de kan een meter verder stond. Wel beetje vreemd gevoel dat je dan als niet belangrijke Nederlander toch bij deze mensen als gelijke wordt gezien.

Maar ik zal het maar een beetje af gaan ronden. Donderdag is heel de groep weer compleet geworden en morgen ochtend dan splitsen we ons weer op. Gister hebben we met zijn alle een uitstapje gehad naar Mahaballipuram (ofzoiets), dit is een dorpje met heel veel Hindu Tempels gehakt uit 1 rots. Verder hebben we al een beetje afscheid genomen van de lieve jongens hier en ook al een beetje van de Fathers en Brothers.

We gaan de jongens hier echt heel erg missen, maar er staat wel echt een totaal ander Project op ons te wachten. Een stuk armoediger en gelegen in een dorp. (op dit moment zitten we in een stad) Hier hebben ze vaak dat het totale dorp een paar uur zonder stroom komt te staan. Dus we zijn heel erg benieuwd. Ook zal er misschien geen berichtje meer komen, maar we doen ons best!

Wij gaan zo maar is door naar ons avondeten, en dan op tijd naar bed. (Als Brother Anto niet langskomt) Want morgen 7.00 uur op, en dan staat ons een busrit te wachten van 3 uur, met onze te zware backpacks.(Al veel te veel souvenirs gekocht)

Heel veel groeten aan iedereen!
En veel liefs van ons!

Poi Warreen!

• 08 Augustus 2009 - 15:12

Antoinette:

Hoi Rik en Claudia,

Wat een mooi verslag weer wat jullie hebben geschreven.
    En jullie maken wel van alles mee.
    Rik dat je verjaardag 2 dagen wordt gevierd dat is wel heel apart.
    Hele mooie fotoe hebben jullie ook gemaakt.
    Zo krijgt het thuisfront een gpede indruk ,waar jullie mee bezig zijn.
    Veel succes met jullie volgende project.
    Rik volgens mij ben je wel een beetje afgevallen.
    Of lijkt dat maar zo omdat je haar wat korter is dan anders.

nou de groetjes weer en blijf er van genieten.

Antoinette

• 08 Augustus 2009 - 15:14

Martien & Helma:

Wij lezen jullie verslagen met veel interesse!
    Het lijkt daar veel op de jaren '50 hier. Alles apart, geleid door paters en broeders van Don Bosco!!
    Wij wensen jullie nog een leerzame tijd.

Groetjes, Helma&Martien

• 08 Augustus 2009 - 17:27

Eefje:

Hoi Rik & Claudia! Leuk om weer een verslagje te lezen. De foto's die er van de week op waren gezet had papa uitgeprint en ik had er vandaag een mee naar het werk genomen :P je kreeg de groeten van die oudjes, en ze vonden je maar wit zo tussen die jongetjes ;) haha..
    Doei tot over 2 weken nog maar :) haha.. en veel plezier op JET! xxxxxxxx

• 08 Augustus 2009 - 18:04

Jolande:

Ha die Rik en claudia,
    Wat kunnen jullie toch mooie verslagen schrijven! Leuk om zo toch op de hoogte te blijven. Rik je moeder loopt met een hele stapel foto's rond!!! Wat zijn ze toch trots Er zijn al weer 2 weken om, wat zal het toch snel gaan voor jullie. Geniet er nog van en ik blijf jullie mooie verslagen lezen.

Liefs van Jolande en Jeroen.

• 08 Augustus 2009 - 18:34

Sjoerd En Jeanine:

Goed gedaan Claudia, want nou had Rik tijd om ons te mailen! ha,ha! Nee hoor, leuk verslag! Succes op JET!
    Keep in touch! Groetjes, Sjoerd en Jeanine

• 08 Augustus 2009 - 19:47

Mitchel:

Leuk hoor om zo te lezen. Heel veel plezier nog in India!

Groetjes, Mitchel

• 08 Augustus 2009 - 21:06

Olga:

Hee Claudia! (en rik)
    Leuk verslag weer, en ook prachtige foto's!
    Veel succes met 't volgende project :D. Ik ga zo ook maar eens een waarbenjij.nu aanmaken haha!
    Kusjes, Olga

• 09 Augustus 2009 - 10:20

Anny De Lange:

Hoi Rik en Claudia leuk om jullie zo te volgen. Je hebt een leuke verjaardag gehad heb ik gelezen. Eeje was even op het werk en die vertelde dat ze erg mist zo stil in huis. Ik heb van je moeder een foto van jullie gezien harstikke leuk en trots is ze wel hoor. Nou veel groetjes en een dikke knuffel Anny

• 09 Augustus 2009 - 10:55

Romy:

Heeey,

Eindelijk jullie site gevonden:$ sorry!
    Maar het is zoveel en heb nu te weinig tijd maar ga deze week eens alles rustig doorlezen!
    Ik wens jullie super veel plezier en geniet van alles wat je ziet en meemaakt,
    Dit is een; one in a lifetime ding:P

Heel veel liefs,

• 09 Augustus 2009 - 12:18

Dymphy:

hoi hoi,

Zit nu in Spanje jullie interessante verslag te lezen het klinkt allemaal wel heel leerzaam! Het is hier echt geen bal te doen en kan niet wachten tot ik weer lekker naar huis mag.

Poppedijntjuh ik mis je en laat snel weten hoelaat je op het vliegveld aan komt

Dikke kus

• 09 Augustus 2009 - 13:21

Robbin:

Hey die Rik! Ik heb je mailtje gelezen, dankjewel daarvoor. Lieke had het doorgestuurd. Gaaf hoor wat je allemaal meemaakt, en ook echt súper dat je je zo inzet voor de mensen daar! Petje af!
    Hopelijk zien we elkaar gauw weer eens,

Veel groetjes hier uit Eindhoven

Robbin

• 09 Augustus 2009 - 14:23

Pierre Van Can:

Het is goed om eens kennis te maken met een bruisend christendom. India en vele landen hebben een zeer sociale en bloeiende kerk. De kerk van India is zeer oud, gesticht door de apostel Thomas, dus ouder dan de kerk van Nederland.

• 09 Augustus 2009 - 15:23

Rens:

Hoooooooi!

Wauw weer een prachtig verhaal! Vind het leuk om te lezen ^^

Ik zag trouwens een foto van jullie! RIK JE HAREN! :P Ik schrok er een beetje van :P Maar wel leuk hoor :P

Ik wens jullie nog twee geweldige weken en ik laat nog iets van me horen!

Houdoe! Vanuit Holland

• 09 Augustus 2009 - 17:01

Carla Bakermans:

hoi nou rik zo te lezen heb je een verjaardag gehad om nooit te vergeten leuk voor je nog veel succes in het verre india grootjes

• 09 Augustus 2009 - 21:45

Ger Vangangelt:

Hey Rik en Claudia, prachtig verslag, wat een super reis, zijn vandaag terug uit Frankrijk, horen Woensdag op de verjaardag van Eefje wel meer, take care en gezond weer thuis, groet GER.

• 15 Augustus 2009 - 13:52

Jan:

Hoi Rik en Claudia,
    Leuk te lezen en fijn te horen dat het goed gaat, nog steeds. Hou vol en blijf je vebazen en leer van je ervaringen. New Orleans hebben we achter de rug, nu Washington, Baltimore en verder, zo'n gigantisch verschil met India, maar hier is het ok leuk hoor, groeten